Bereidingsproces

Deeg bereiden

Brood bakken begint met een goede deegbereiding. De streng geselecteerde grondstoffen worden samengevoegd en gekneed onder de meest ideale omstandigheden. Onze zorgvuldig opgeleide bakkers beschikken over de kennis en kunde om perfecte degen te bereiden.

 

Afwegen

Elk brood kent z’n eigen gewicht, het kant en klare deeg wordt met behulp van computertechniek afgewogen en vervolgens in de juiste vorm gebracht. Hoogste tijd voor de volgende stap, het laten rijzen.

 

Rijzen

Maar liefst 40 tot 60 minuten geven wij de deegbol de tijd om te rijpen. Het natuurlijke gist zorgt binnen het ideale klimaat van onze rijskasten voor het beste basisdeeg. Het voorgerezen deeg is nu klaar om verder te bewerken. Onder het toezeind oog van onze bakkers belandt het deeg in de bakvormen of op de bakplaten voor een narijs van ca 75 minuten. Voordat het deeg op weg gaat naar de ovens is er nog een mogelijkheid om het brood te decoreren of op andere manieren te verfraaien.

kleinbrood ongebakken

 

Bakken

Het gerezen deeg is klaar om gebakken te worden. Bij temperaturen van 240-260 graden worden de producten in een 25 meter lange bandoven gaar gebakken en voorzien van een heerlijk knapperige en glanzende korst. Hierna verlaten de broden en broodjes de bakkerij om gekoeld, verpakt en vervoerd te worden.

 

Koelen, snijden, verpakken

Veel broden worden gesneden verkocht. Alvorens gesneden brood te kunnen verpakken, dienen de producten voldoende afgekoeld te worden. Bij Bakkerij Faber gebeurt dit koelen op natuurlijke wijze en onder ideale omstandigheden.

Voorzien van een keurige verpakking zijn de producten klaar om op weg te gaan naar onze klanten. Een modern wagenpark en onze enthousiaste chauffeurs zorgen ervoor dat de juiste producten tijdig op de juiste plaats aankomen.